![כנפי עוף אפויות ברוטב ברביקיו ודבש](https://images.kikar.co.il/cdn-cgi/image/format=jpeg,fit=contain,width=1200/2021/11/07/16bcd7a0-fd80-11ee-a6b5-455cde7820df__h667_w1000.jpg)
![כנפי עוף אפויות ברוטב ברביקיו ודבש](https://images.kikar.co.il/cdn-cgi/image/format=jpeg,fit=contain,width=1200/2021/11/07/16bcd7a0-fd80-11ee-a6b5-455cde7820df__h667_w1000.jpg)
זמן הכנה50 דק'
רמת קושיקל
בשרי
רכיבים
- 18 כנפי עוף
- 1 כפית מלח
- 1 כפית אבקת שום
- 1/2 כפית פפריקה
- 1/2 כפית פלפל קאיין או פפריקה חריפה
לרוטב:
- 1 כוס רוטב ברביקיו
- 1/2 כוס דבש
- 2 כפות קטשופ
- 1 כף רוטב חריף, כמו סרירצ'ה
- 1/2 כפית אבקת שום
אופן ההכנה:
1. מייבשים את כנפי העוף ומתבלים אותן במלח, פלפל שחור, אבקת שום, פלפל קאיין ופפריקה.
2. מסדרים את הכנפיים בשכבה אחת בתבנית מרופדת בנייר אפייה משומן קלות ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 35-40 דקות. באמצע האפייה, הופכים את הכנפיים.
3. במקביל, מערבבים היטב את כל רכיבי הרוטב בקערה גדולה. לאחר האפייה, טובלים כל כנף ברוטב ומחזירים לתבנית.
4. אופים את הכנפיים המצופות ברוטב במשך 5-10 דקות או עד שהרוטב מבעבע. מגישים מיד, חם.