זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
חלבי
רכיבים
- 175 גרם אגוזי לוז גולמיים
- 175 גרם אבקת סוכר
- 350 מ"ל שמנת מתוקה 33-35%
- 50 מ"ל דבש
- 150 גרם שוקולד מריר איכותי, שבור גס
אופן ההכנה:
1. מפזרים את אגוזי הלוז בתבנית ואופים בתנור שחומם מראש ל-150 מעלות במשך 15 דקות. מוציאים, מצננים ומקלפים את האגוזים מהקליפות הדקות שעוטפות אותם.
2. בוזקים את אבקת הסוכר על האגוזים הקלויים, מערבבים ומעבירים את כל תכולת התבנית למעבד מזון. טוחנים יחד לעיסה חלקה.
3. בסיר, מניחים את השמנת המתוקה והדבש ומביאים לרתיחה.
4. שופכים את עיסת האגוזים לקערה, מוסיפים את השוקולד ויוצקים על הכל את השמנת והדבש. בעזרת מוט בלנדר, טוחנים הכל יחד לממרח חלק. יוצקים את הממרח לצנצנות ומעבירים למקרר לצינון, התייצבות והסמכה טובה.
הממרח יישמר היטב בכלי אטום במקרר עד שבועיים.