זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 2 קישואים / זוקיני בינוניים, מקולפים ומגוררים גס
- 1 תפוח אדמה גדול, מקולף ומגורר דק
- 1 בצל קטן, מגורר דק
- 2 ביצים, טרופות
- 35 גרם קמח מנופה
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
- שמן זית
אופן ההכנה:
1. מניחים את הקישואים במסננת דקה מעל קערה, מתבלים במלח ומניחים בצד למשך 10 דקות. לאחר מכן, סוחטים בידיים את הנוזלים מהקישואים.
2. בקערה נפרדת, מניחים את תפוח האדמה והבצל המגוררים, מוסיפים את הביצים, הקישואים שנסחטו, הקמח, המלח והפלפל השחור ומערבבים עד לאיחוד.
3. מחממים מחבת טפלון על אש בינונית, מוסיפים 2 כפות שמן זית, יוצרים לביבות שטוחות מהתערובת ומטגנים אותן בקבוצות במשך 3-4 דקות מכל צד, עד להזהבה יפה. כשצריך, מוסיפים עוד קצת שמן וממשיכים לטגן עד שכל התערובת נגמרת.