זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 600 גרם תפוחי אדמה
- 1 כפית מלח
- 1 כפית אבקת פלפל צ'ילי (לא חובה אך מומלץ מאוד)
למטבל אבוקדו:
- 1 אבוקדו
- 2 כפיות חלב ממקור צמחי
- 1 כפית מיץ ליים
- מלח
- קמצוץ שבבי צ'ילי גרוס
אופן ההכנה:
1. שוטפים היטב את תפוחי האדמה כשהם לא מקולפים או מקלפים אותם וחותכים לפרוסות עבות וארוכות. מניחים את פרוסות תפוחי האדמה בסיר, מכסים במים חמים ומרתיחים במשך 5 דקות.
2. מכבים את האש, שופכים את המים מהסיר ומתבלים את תפוחי האדמה באבקת צ'ילי ומלח. סוגרים את מכסה הסיר ומנערים היטב.
3. מפזרים את תפוחי האדמה בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות במשך 20-30 דקות.
4. במקביל, מועכים את האבוקדו עם שאר רכיבי המטבל עד לקבלת מרקם אחיד וקרמי.
מגישים את הצ'יפס חם לצד מטבל האבוקדו.