רכיבים
- חבילת אטריות אורז
- 250 גרם נתחים צמחוניים בסגנון בקר / חזה בגריל צמחוני (לא חובה)
- 3 זוקיני או קישואים קטנים, פרוסים לעיגולים אלכסוניים
- 1 פלפל אדום או צהוב גדול, חתוכים לרצועות
- 4 ענפי בצל ירוק, פרוסים או 1 שאלוט קצוץ
- 1 סלסלת פטריות שיטאקי, פרוסות
לרוטב:
- 1/4 כוס חמאת בוטנים
- 1/2 1 כפות שמן שומשום
- 1 כף רוטב סויה
- 1/2 1 כפית מיץ ליים
- 1/2 כפית ג'ינג'ר טרי מגורד
להגשה:
- שומשום שחור ובוטנים שבורים
אופן ההכנה:
1. בקערה קטנה, מערבבים היטב את כל רכיבי הרוטב. טועמים ומוסיפים עוד רוטב סויה, אם הרוטב לא מלוח דיו. לחמיצות, מוסיפים מיץ ליים או חומץ אורז.
2. מבשלים את אטריות האורז לפי ההוראות שעל האריזה, פחות דקה אחת, לדרגת עשייה אל דנטה. מכבים את האש ומסננים.
3. במקביל, במחבת גדולה עם תחתית כבדה, מחממים מעט שמן על אש בינונית, מטגנים את נתחי החלבון הצמחוני עד להזהבה יפה ומוציאים אותם לנייר סופג.
4. מוסיפים למחבת את הקישואים, הפלפלים, הבצל הירוק ומטגנים אותם יחד במשך 5-7 דקות. מוסיפים את הפטריות, מטגנים דקה ומחזירים למחבת את נתחי החלבון הצמחוני. מזלפים מעל מעט רוטב סויה ומערבבים בעדינות. כשהירקות מבושלים, מכבים את האש.
5. בקערה גדולה, מניחים את האטריות, שופכים מעל את תכולת המחבת, יוצקים על הכל את הרוטב ומערבבים. מפזרים מעל את הבוטנים השבורים ושומשום שחור ומגישים מיד, כשהכל עוד חם.