לשכבת הבצק:
- 1/2 2 כוסות קמח - מודדים לאחר הניפוי
- 1 כוס אבקת סוכר
- 1/2 כפית מלח, רצוי מלח גס
- 240 גרם חמאה, רכה וחתוכה לקוביות
לשכבת הקרמל:
- 1/3 1 כוסות (450 גרם) ריבת חלב
- 1/2 2 כוסות שוקולד מריר איכותי מגורר דק
אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות ומרפדים בנייר כסף תבנית מלבנית בגודל 20X30 ס"מ ובעומק של 5 ס"מ. אם רוצים ריבועים עם שכבות גבוהות יותר, בוחרים ב-2 תבניות קטנות יותר ועמוקות יותר.
2. במעבד מזון, מעבדים יחד את הקמח, אבקת הסוכר והמלח עד שהם מעורבבים היטב. מוסיפים את החמאה ומעבדים יחד במשך 1-2 דקות עד לקבלת בצק פירורי. מעבירים את הבצק לתבנית המוכנה ומחליקים את החלק העליון. דוקרים את הבצק במזלג בדקירות מרוחקות ב-2.5 ס"מ זו מזו.
3. אופים במשך 35 דקות עד שהשורטברד זהוב-שחום ויציב למגע. מוציאים ונותנים לו להצטנן לחלוטין בתבנית.
4. מורחים את ריבת החלב בשכבה אחידה על השורטברד, מכסים ומעבירים למקרר למשך שעה.
5. מניחים 2 כוסות שוקולד מגורר בקערה חסינת חם שעומדת מעל סיר עם מים רותחים ומערבבים במשך 1-2 דקות עד שהשוקולד נמס. מסירים מהאש, מוסיפים 1/2 כוס שוקולד מגורר ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. עם מרית, מורחים את השוקולד על ריבת החלב. מניחים את התבנית בצד במשך 10 דקות, עד להתייצבות מלאה של השכבות זו על גבי זו.
6. בזהירות, אוחזים בנייר הכסף ומחלצים את העוגה מהתבנית. מקלפים בעדינות את נייר הכסף, מעבירים את העוגה לקרש חיתוך וחותכים לריבועים שווים.
העוגיות נשמרות היטב בכלי אטום בטמפרטורת החדר עד שעתיים או במקרר עד שבוע.