המחזיק במנדט להרכבת ממשלה, יאיר לפיד, אמר היום (שני) בפתח ישיבת סיעת יש עתיד, כי "הסיכויים להקמת ממשלת שינוי לא גבוהים". בדבריו ניסה לפיד לצייר מצב שהמו"מ לא מתקדם כראוי, אך תוכניתו היא לפצל את מלאכת ההרכבה לשתי משימות נפרדות; 1. סגירה עם גוש השמאל כולו. 2. לחץ על ימינה ונפתלי בנט.
גורמים במפלגות שונות המרכיבות את גוש השינוי אמרו ל'כיכר השבת' כי מאז תום הלחימה בעזה, "לפיד העלה הילוך בשיחות". לדבריהם, יש עתיד מקדמת חתימה על הסכמים קואליציוניים עם כחול לבן, ישראל ביתנו, העבודה ומרצ. מול ארבעת המפלגות הללו התיקים סגורים כמעט לחלוטין ואפילו הועברו טיוטות לסכומים כלכליים שיועברו לארגונים שחשובים לרשימות השמאל.
במקביל, לפיד מנסה לבטח את תקווה חדשה בגוש השינוי. גדעון סער הבהיר היום בישיבת הסיעה, שוב, כי מפלגתו לא תצטרף לממשלה בראשות נתניהו: "ישראל אינה זקוקה לעוד ימים ושנים של שלטון נתניהו, אלא בדיוק להיפך מכך" - אך דברים אלו לא אומרים שסער יילך לממשלת שינוי ללא בנט. אמש נפגשו השניים, יו"ר יש עתיד ויו"ר תקווה חדשה, לדון בהרכבת הממשלה, וסיכמו כי צוותי המו"מ יפגשו בהמשך השבוע.
ביש עתיד מקווים לחתום בקרוב את ההסכמים הקואליציוניים עם "השותפות הטבעיות", וכך לעבור לשלב השני בתוכנית הפעולה: לחץ על ימינה. יו"ר המפלגה, נפתלי בנט, אמר היום לחברי סיעתו כי "אין אפשרות להקמת ממשלת שינוי".
על אף זאת, לפיד לא מתייאש. יו"ר יש עתיד משוכנע שאם בנט יראה ממשלה מוכנה להשבעה, שכל מה שנותר לה זו כניסה עם חברי מפלגתו שעוד נותרו איתו, הוא יחבור. בתווך, כאמור, עומד סער שמתלבט איך לפעול: האם ללחוץ את בנט בכך שיחתום על הסכם עם לפיד, או לשכנע את בנט מאחורי הקלעים ולהישאר לצידו.
תשעה ימים לפקיעת המנדט ושני מהלכים של יש עתיד שיכריעו: האם חוזרים לתקופת 21 הימים.