בית משפט השלום בירושלים האריך לפני זמן קצר (ראשון), את מעצרם של שלושת העצורים בפשיטה שנערכה לפנות בוקר בשכונת מאה שערים, בחמישה ימים; רובה של הפרשה לא הותרה עדיין לפרסום, אך כבר כעת ניתן לומר שמדובר בחקירה גדולה, שהתקיימה עד כה בחשאי, בחשד לעבירות רבות.
אלו חלק מהעבירות שהוזכרו במהלך הדיון: קשירת קשר לביצוע פשע, איסור הלבנת הון, פגיעה בפרטיות, עבירות על פקודת מס הכנסה, סיכון אדם בנתיב תחבורה, הצתה, פריצה לבניין, היזק לרכוש והסגת גבול פלילית.
תחילה פירטה נציגת המשטרה באשר לאחד מהעצורים, שהועלה לדיון, במכוון, בנפרד מחבריו: "בזמן החיפוש בביתו, ניסה החשוד לשבש את החקירה, שהחומר בה מעיד על הקשר שלו לעבירות המיוחסות. הוא וחבריו לא בוחלים בשום אמצעים".
יצוין, כי בחקירתו בחר החשוד לשמור על זכות השתיקה ברוב החקירה, ובחלק מסוים בלבד הוא מסר גרסה חלקית, מול הטענות כי הוא נטל חלק בהתפרצות לבניין העירייה, וכן בהצתה של מצלמות האבטחה בכיכר השבת, כחלק מהמאבק בהקמת קו הרכבת הקלה באזור החרדי.
במהלך הדיון הגישה המשטרה לבית המשפט מסמכים רבים שהוגדרו כ'סודיים', והדגישה: "יש לנו עוד 39 פעולות חקירה, שהן בנות שיבוש, ועל כן יש להאריך את המעצרים".
במענה לשאלתו של פרקליט החשוד הראשון, עו"ד רועי פוליטי, כמה אירועים מיוחסים לחשודים, השיבה נציגת המשטרה: שבעה.
לאחר מכן הוא הקשה: "הוא זומן לחקירה כמה פעמים דרכי, והגיע; מה קרה עכשיו שהיה צריך לפרוץ לו את הדלת לפנות בוקר?", אך המשטרה ענתה לקונית כי השיקולים מונחים בפני בית המשפט.
בהחלטתו, לאחר שמיעת הצדדים, תיאר השופט: "המשיב עומד בראש קבוצה, שלפי החשד שמה לה למטרה לפגוע בתכנון ובהקמה של הרכבת הקלה בירושלים. הוא חשוד גם במימון של ההפגנות וגם בארגון שלהן".
בשל כך, ובגין החשש משיבוש החקירה המסועפת, נעתר השופט באופן חלקי לבקשת המשטרה, האריך את מעצרו בחמישה ימים - ולאחר מכן סיפר החלטה זהה גם באשר לשני העצורים האחרים.