רכיבים
- 2 כוסות חלב
- 1/2 כוס שמנת מתוקה
- 4 ביצים גדולות
- 2 חלמונים גדולים
- 2 כפיות תמצית וניל
- 1/2 כפית גרידת לימון (לא חובה)
- 3/4 כפית הל טחון
- קורט מלח
- 1 חלה (כ-450 גרם), חתוכה לפרוסות בעובי 3 ס"מ
- 60-90 גרם חמאה לא מלוחה
- 1/4 כוס סוכר
- 1/2 כפית קינמון טחון
אופן ההכנה:
1. בקערה גדולה, טורפים יחד היטב את החלב, השמנת, הביצים והחלמונים, תמצית הווניל, גרידת הלימון, 1/2 כפית הל והמלח - עד לקבלת רוטב אחיד.
2. בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מסדרים את פרוסות החלה בשכבה אחת. יוצקים את הרוטב מעל ומניחים לנוזל להיספג במשך 30 דקות, ללא כיסוי, בטמפרטורת החדר. לאחר רבע שעה, הופכים בעדינות את פרוסות החלה.
3. בקערה בינונית מערבבים את הסוכר עם הקינמון ו-1/4 כפית ההל שנותר.
4. מחממים מחבת טפלון או ברזל יצוק גדולה על אש בינונית. מוסיפים 30 גרם חמאה וכשהחמאה מומסת, מניחים במחבת 2-3 פרוסות חלה ומקפידים לא לצופף אותן במחבת. מטגנים במשך 4-5 דקות, עד להזהבה בתחתית, מפזרים מעל מעט מתערובת הסוכר והקינמון ואז הופכים את הפרוסות ומטגנים עוד 4-5 דקות, עד שהתחתית מקורמלת ושחומה. מוציאים לצלחות הגשה כשהצד עם הסוכר והקינמון כלפי מעלה וחוזרים על סעיף 4 עד שנגמרות כל פרוסות החלה.
מגישים מיד, חם, עם סירופ מייפל, דבש או רוטב שוקולד, קרם וניל, ריבה ו/או פרוסות פרי טרי.