זמן הכנה120 דק'
רמת קושיקל
בשרי
רכיבים
- 1 קופסת רסק עגבניות
- 2 שיני שום, כתושות
- 1 בצל בינוני, קצוץ דק
- 1/2 ק"ג צלי כתף, חתוך לקוביות - רצוי טרי
- 1 חבילת שעועית לבנה קפואה או 1/2 חבילת שעועית אדומה ו-1/2 לבנה
- 1/2 כף גרידת לימון
- 1/2 לימון, חתוך לקוביות קטנות
- 1 עגבניה, מגורדת
- 3 תפוחי אדמה בינוניים, חתוכים לרבעים
- חופן פטרוזיליה קצוצה
- קורט פפריקה מתוקה
- מלח
- פלפל שחור
- קורט כמון
- קורט צ׳ילי גרוס
- שמן לטיגון
אופן ההכנה:
1. מטגנים את הבצל עד להשחמה. מוסיפים את שיני השום ואת קוביות הבשר ו"סוגרים" אותן בטיגון מכל הכיוונים, שלא יתפרקו בבישול.
2. מוסיפים את השעועית, רסק העגבניות, העגבניה, הפפריקה, המלח, הפלפל השחור, הכמון והצ'ילי הגרוס ומערבבים.
3. מוסיפים מים עד ל-3/4 מגובה הסיר ואת הפטרוזיליה ומבשלים על אש בינונית, במשך שעתיים.
4. לאחר שעתיים, מוסיפים את תפוחי האדמה, קוביות הלימון וגרידת הלימון ומבשלים על אש נמוכה במשך שעתיים נוספות.