רכיבים
- 1-1.5 ק"ג עוף שלם, מחולק עם העור
- 3 גבעולי סלרי עם העלים, חתוכים לנתחים
- 2 גזרים גדולים, חתוך לנתחים גדולים
- 2 בצלים, קלופים וחצויים
- 1 שורש פטרוזיליה (לא חובה)
- 12 גבעולי פטרוזיליה ארוכים
- 12 גרגרי פלפל שחור מיובשים
- 2 עלי דפנה
- 2 כפיות מלח גס או יותר לפי הטעם
אופן ההכנה:
1. מניחים בסיר מרק גדול את כל המרכיבים ומכסים במים קרים בגובה 2.5 ס"מ מעל.
2. מביאים לרתיחה על אש גבוהה, ואז מנמיכים מיד לאש קטנה, כך שנוזלי המרק יעמדו יציבים ומדי פעם בועה תעלה על פני השטח. מבשלים ללא כיסוי במשך שעה-שעה וחצי, עד שהעוף רך מאוד ומתפרק מהעצם בקלות. מסירים מהאש, ממתינים שהמרק יצטנן מעט ובעזרת מלקחיים, מוציאים את חלקי העוף לצלחת.
3. טועמים את המרק, מוסיפים מלח, אם צריך וממשיכים לבשל עד שמתקבל נוזל מרוכז וטעים.
4. מסננים את המרק דרך מסננת דקה לציר נקי ומעבירים את הציר למיכל אטום. במיכל נפרד, מאחסנים את חלקי העוף ושומרים את שני המכלים במקרר למשך 8 שעות לפחות עד 3 ימים עד שמשתמשים בציר כבסיס למרק או כתוספת למנות עיקריות, ובחלקי העוף למרק עצמו.
יש לכם שאלות על המתכון? כתבו לנו בתגובות