לכבוד שבת

מתכון לתבשיל עוף עם פטריות ואפונה - של אושרית אברג'יל

יום חמישי הגיע וההכנות לשבת מתחילות במלוא המרץ. את המתכון הזה קל מאד להכין והוא מצוין למי שחפצה נפשו בקצת גיוון. לא עוד עוף בנאלי עם עשבי תיבול, שום או בצל מתקתק, קבלו את המתכון לעוף עם פטריות ואפונה (מתכונים, אוכל)

|
2
| כיכר השבת |
תבשיל עוף עם פטריות ואפונה (צילום: מתוך האינסטגרם oshritabergil@)
זמן הכנה90 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 3 כרעיים
  • 1 אריזת פטריות שמפיניון טריות, חתוכות לרצועות עבות
  • 3 בצלים, חתוכים לרצועות דקות
  • 1 כוס אפונה קפואה
  • צרור פטרוזיליה קצוצה
  • 1 כפית כורכום
  • 1 כפית גריל עוף
  • 1 כף פפריקה מרוקאית
  • 1 כף פלפל אדום גרוס
  • 1 כפית תבלין פילדלפיה
  • 1 כפית זרעוני כוסברה (לא חובה)
  • מעט טימין
  • פלפל שחור
  • מלח

אופן ההכנה:

1. מטגנים את הבצל היטב עד לקבלת צבע כהה, מוסיפים את הפטריות והפטרוזיליה ומטגנים במשך 3 דקות נוספות.

2. מוסיפים את העוף ומתבלים.

3. הופכים את העוף כשהעור כלפי מטה ומטגנים אותו עוד 5 דקות. הופכים בחזרה, מוסיפים את האפונה ומים לכיסוי. מביאים לרתיחה במשך 10 דקות, מנמיכים את האש ומבשלים 45 דקות נוספות.

4. פותחים את הסיר ומבשלים עוד כ-15 דקות, עד להצטמצמות והסמכת הרוטב.

הכתבה הייתה מעניינת?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

2 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

2
כמות פצצה של תבלינים!! נשמע טעייייים!!! אנסה בע"ה
1
יש תבשיל בלי כל כך הרבה תבלינים? זה מכסה על טעם הבשר אם הוא איכותי. כמות התבלינים פה היא בלתי נסבלת, והיא טובה לעוף נחות.
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות