זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 2 קצוות של כיכר לחם שחור / מקמח מלא, רצוי מלחם לא טרי
- 2 כפות שמן זית
- 1 שן שום, כתושה
- 2 גבעולי רוזמרין - מסירים את העלים מהגבעולים וקוצצים אותם גס
- גרידת קליפה מלימון שלם
- מלח ים
אופן ההכנה:
1. במעבד מזון, טוחנים את הלחם לפירורים גסים.
2. מחממים את השמן במחבת על אש בינונית-נמוכה. מטגנים את השום במשך כדקה ומוסיפים את פירורי הלחם. מערבבים כל הזמן כדי למנוע מהפירורים והשום להישרף.
3. מוסיפים את הרוזמרין, מערבבים, מוסיפים את גרידת הלימון וממשיכים לערבב. מתבלים במלח ומסירים מהאש כאשר הפירורים מקבלים גוון זהוב-שחום יפה.