רכיבים
- 350 גרם עגבניות שרי
- 1 בצל סגול בינוני, פרוס דק
- 1/2 כוס שמן זית
- 1/2 1 כפיות מלח גס
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1/2 כפית זרעי קימל (אופציונלי)
- 1/2 כפית זרעי כוסברה, מרוסקים בעזרת צד של סכין
- 1/2 כפית זרעי כמון
- פילה סלמון שלם במשקל 550 גרם, עם עור
- 1 כפית חומץ בן יין אדום
- עלי נענע טריים, להגשה (אופציונלי)
אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל-200 מעלות צלזיוס. בתבנית אפייה מלבנית עם שוליים מעט גבוהים, מערבבים את העגבניות, הבצל והשמן ומתבלים בכפית מלח ו-1/4 כפית פלפל שחור.
2. צולים במשך 18-20 דקות, עד שהעגבניות מתחילות להתפוצץ והבצל מתרכך. מוציאים מהתנור ומנמיכים את חום התנור ל-130 מעלות.
3. בכלי קטן, מערבבים את זרעי הקימל, הכוסברה והכמון, 1/2 כפית מלח ו-1/4 כפית פלפל שחור, ומתבלים את הסלמון (את הצד של הבשר החשוף, ללא העור).
4. מסיטים את העגבניות לצידי התבנית, מניחים במרכז את הסלמון כשהצד של העור כלפי מטה ומפזרים עליו מעט עגבניות ושמן. אופים במשך 15-20 דקות, מוציאים מהתנור, יוצקים מעל את החומץ ומפזרים את עלי הנענע.