זמן הכנה120 דק'
רמת קושיקל
בשרי
רכיבים
- 500 גרם פרגית עוף, חתוכה לרצועות דקות
- 1/4 כוס שמן זית
- גרידת קליפה (אופציונלי) ומיץ מ-1 לימון
- 2 כפיות אבקת שום
- 1 כפית כמון טחון
- 1 כפית כוסברה טחונה
- 1/2 כפית פפריקה מעושנת
- 1 כפית פלפל שחור טחון
אופן ההכנה:
1. בקערה קטנה, מערבבים היטב את כל המרכיבים, מלבד רצועות העוף, לקבלת מרינדה.
2. מניחים את רצועות העוף בשקית גדולה ויוצקים פנימה את המרינדה. סוגרים היטב את השקית ומנערים. מניחים בצד למשך 30-60 דקות.
3. מחממים מחבת גדולה על אש בינונית. מוציאים את העוף מהמרינדה, ומטגנים עד להשחמה טובה במשך כ-4 דקות מכל צד. מוציאים מהמחבת וקוצצים את הרצועות לגודל ביס.
מגלגלים בלאפה או ממלאים בפיתה עם ממרחים וירקות אהובים.