חשבנו שקליפות בננה טובות לשני דברים: הגנה על הבננות עצמן ושימוש כאביזר קומי בסרטונים של אנשים המחליקים בעקבותיהן. זה היה עד ששמענו כי לא רק שהן בטוחות לאכילה, הן אפילו מומלצות. להלן הסיבות לדבר.
למה קליפות בננה טובות לנו?
בנוסף לאשלגן, המסייע באיזון האלקטרוליטים (ובעברית: מינרלים הנמצאים ברקמות הגוף ובזרם הדם בצורת מלחים) ותאי הגדילה, קליפות הבננה הן מקור מצוין למגנזיום (לב בריא ומערכת חיסונית חזקה), סיבים (לבריאות המעי הגס) וויטמינים B12 ו-B6 (עבור מטבוליזם ותאים חזקים).
אבל מה הטעם שלהן?
תלוי ברמת הבשלות. קליפות בננה שאינן בשלות, הן עבות, סיביות ומרירות. כאשר הן מבשילות, העור מדלל ומתקצר, מה שהופך אותן למוכנות לצריכה.
אוקיי, איך אוכלים אותן בכלל?
ראשית, הקפידו לקנות בננות אורגניות, שכן הן לא טופלו בחומרי הדברה.
משם, ניתן לשלב אותן בשייק או לחלוט תה בננה, אשר עובד כאמצעי המסייע להקלה בהפרעות שינה, הודות לטריפטופן (אחת מ-20 חומצות האמינו) שבבננה.
אנשים באמת עושים את זה?
בהחלט. מתברר שבמקומות רבים בעולם (במיוחד בתרבויות אסיה והודו) כבר אוכלים קליפות בננה במשך שנים.
אין זה הכרחי לעשות שימוש בבננה כולה, אבל הקליפה היא מקור נהדר לוויטמינים וחומרים מזינים נוספים.
ובכלל, יהיה מעניין לבדוק מה פספסנו כל השנים האלו. אנו תמיד בעד חידושים ומאכלים חדשים. זה מוסיף לנו טעם לחיים.