לקרעפלאך:
- 2 כוסות קמח, מנופה
- 1 כוס מים רותחים
- 2 כפות שמן
- קמצוץ מלח
למילוי הקרעפלאך:
- 400 גרם כבד צלוי, קצוץ דק
- 2 בצלים לבנים, קצוצים דק
- 4 כפות שמן
- מלח ופלפל שחור
למרק העוף:
- 10 גרונות עוף או עוף שלם מפורק
- 2 בצלים לבנים
- 4 גזרים
- 1 שורש פטרוזיליה
- 1 שורש סלרי
- 1 קולרבי או 1 לפת (אופציונלי)
- 2 ענפי סלרי
- 4 שיני שום שלמות
- צרור פטרוזיליה
- צרור שמיר
- 1 כף מלח
- 4 ליטר מים
אופן ההכנה:
הכנת הקרעפלאך:
1. מחממים את השמן במחבת, ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את הכבדים הקצוצים, מתבלים במלח ופלפל שחור, מערבבים הכל יחד, מטגנים 2-3 דקות נוספות ומסירים מהאש. מקררים קלות.
2. בקערה, מערבבים את מרכיבי הבצק ולשים עד לקבלת עיסה אחידה.
3. מקמחים משטח עבודה, ומרדדים עליו את הבצק.
4. קורצים מהבצק עיגולים בגודל שווה, ומניחים מהמלית כמות שווה על כל עיגול בצק.
5. סוגרים את עיגולי הבצק לחצי עיגול, מהדקים ומצמידים את שני הקצוות כך שתתקבל מעין טבעת.
6. מרתיחים סיר גדול עם מים ומעט מלח. כשהמים רותחים, מורידים לתוכם בזהירות את כיסוני הבצק ומבשלים אותם עד שהם צפים למעלה.
הכנת מרק העוף:
1. מכניסים את כל עשבי התיבול לשקית בד או לחיתול (הם כאן רק כדי להעניק טעמים), ומסדרים בסיר יחד עם שאר מרכיבי המרק מלבד המלח. מבשלים על אש בינונית עד שהמרק רותח. כשנוצר קצף מהעופות, מסירים אותו בעזרת כף.
2. לקראת סוף הבישול, כשהירקות רכים, ממליחים את המרק ומוציאים את השקית / החיתול עם העלים.
3. מסננים את המרק לפני ההגשה, מוסיפים את הקרעפלאך ומגישים.