זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
בשרי
רכיבים
- 1 כף שמן קוקוס
- 2 שאלוט, קצוצים דק
- 2 שיני שום, כתושות
- 2.5 ס"מ ג'ינג'ר, מקולף ומגורר
- 1-2 פלפלי צ'ילי אדומים, קצוצים דק ללא הזרעים
- 450 גרם בשר טחון
- 1/4 כוס +2 כפיות רוטב סויה
- 1 כפית מיץ ליים
- שבבי צ'ילי מיובש, לפי הטעם
- מלח ים, לפי הטעם
- 1/4 כוס עלי בזיליקום טריים, קצוצים גס
אופן ההכנה:
1. מחממים את השמן במחבת גדולה על אש בינונית-גבוהה. מוסיפים את השאלוט למחבת החמה, מערבבים ומטגנים במשך 2-3 דקות. מוסיפים את השום, הג'ינג'ר והצ'ילי ומטגנים עוד דקה.
2. מוסיפים את הבשר הטחון ומבשלים עד להשחמה, במשך 3-5 דקות. תוך כדי, מפוררים היטב את הבשר.
3. בכלי נפרד, מערבבים היטב את רוטב הסויה, הצ'ילי המיובש ומיץ הליים, יוצקים על הבשר ומערבבים היטב. מבשלים במשך 3 דקות נוספות, מסירים מהאש ומערבבים פנימה את הבזיליקום.
אופן ההגשה: מגישים מיד על אורז, אטריות אורז או נודלס מבושלים, מקשטים עם ספירלות גזר טרי, רצועות מלפפון, בצל ירוק פרוס, פרוסות צ'ילי (אופציונלי) ובזיליקום טרי.