זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
חלבי
רכיבים
- 2 כפיות קפה נמס
- 1/2 3 כפות חלב חם
- 1 כף סוכר
- 1 ביצה, טרופה
- קורטוב ליקר תפוזים או כל ליקר אהוב אחר (אופציונלי)
- 1 פרוסה עבה של לחם
- 1/2 חפיסת שוקולד
- 30 גרם חמאה
- לקישוט: קצפת, אבקת קקאו לא ממותקת, סירופ שוקולד, פרוסות שקדים
אופן ההכנה:
1. מערבבים היטב את הקפה הנמס והסוכר בחלב החם, מוסיפים את הליקר והביצה ומערבבים היטב.
2. יוצרים חריץ לרוחב הלחם ודוחפים פנימה את השוקולד.
3. טובלים את הלחם בתערובת הקפה מכל הצדדים.
4. במחבת על אש בינונית, ממיסים את החמאה ומטגנים את הלחם משני הצדדים עד לקבלת מרקם זהוב-שחום יפה.
5. מעבירים לצלחת, מקשטים בקצפת, קקאו, סירופ ופרוסות שקדים ומגישים מיד.