לירקות:
- 3 כוסות פרחי כרוביות
- 1 פלפל אדום, חתוך לקוביות
- 1 פלפל צהוב, חתוך לקוביות
- 1 בצל סגול, חתוך לקוביות
- 1 זוקיני, פרוס לחצאי עיגולים
- 2 גזרים, פרוסים לעיגולים
- 400 גרם גרגרי חומוס משימורים, מסוננים ושטופים
- 1/2 1 כפות כמון
- 1 כפית פפריקה מעושנת
- 1 כפית אבקת שום
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית כוסברה טחונה
- 1/2 כפית קינמון
- 2 כפות שמן זית
לצזיקי:
- 3/4 כוס יוגורט יווני
- 1/2 כוס מלפפון מגורר
- 2 כפות מיץ לימון
- 1/2 1 כפיות שמיר יבש
- 1 שן שום, מגוררת
- קמצוץ מלח
- 1 כוס קינואה יבשה
- 2 כוסות מים
אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל-200 מעלות.
2. בקערה גדולה, מערבבים את פרחי הכרובית, הפלפלים, הבצל, הזוקיני, הגזר והחומוס.
3. בקערה קטנה, מערבבים את הכמון, הפפריקה, אבקת השום, המלח, הקינמון והכוסברה, ואז שופכים את התערובת על הירקות עם שמן הזית. מערבבים הכל היטב.
4. מפזרים את הירקות בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים במשך 20 דקות. מוציאים מהתנור, מערבבים את הירקות ומחזירים ל-10 דקות נוספות. מוציאים ומניחים בצד.
5. במקביל, בסיר בינוני, מביאים לרתיחה את הקינואה עם 2 כוסות מים. לאחר הרתיחה, מכסים את הסיר, מנמיכים את האש ומבשלים עוד 15 דקות. מסירים מהאש, נותנים לקינואה לנוח 5 דקות, ואז מערבבים קלות במזלג להוצאת האדים שכלואים בפנים.
6. הכנת הצזיקי: בקערה קטנה, מערבבים היטב את היוגורט, המלפפון, מיץ הלימון, השמיר, השום והמלח.
מחלקים את הירקות, הקינואה והצזיקי בין 4 קערות אישיות ומגישים מיד.