לדג:
- 600 גרם דג בקלה, חתוך לאורך לרצועות ברוחב 2.5 ס"מ
- 3/4 כוס קמח, מנופה
- 2 כפיות מלח גס
- 1 כפית פלפל שחור
- 1 כפית פפריקה
- 2 ביצים, טרופות קלות
- 1/2 1 כוסות פירורי לחם
לצ'יפס:
- 4-5 תפוחי אדמה גדולים מזן דרגה או אלמרה, שטופים היטב ופרוסים דק
- 1/3 כוס שמן זית
- מלח גס
אופן הכנת פיש אנד צ'יפס בתנור:
1. מחממים את התנור ל-230 מעלות ומניחים בתנור התנור תבנית אפייה. משמנים בנדיבות תבנית אפייה נוספת.
2. הכנת הצ'יפס: בקערה, מערבבים את תפוחי האדמה ושמן הזית ומעבירים לתבנית שחוממה בתנור ולא שומנה. אופים במשך 20-25 דקות, עד שהצ'יפס זהוב ופריך, ולאחר האפייה מפזרים מעל מלח בנדיבות.
3. במקביל, מכינים את הדגים: בעזרת מגבות נייר, מייבשים את הדגים. בקערה בינונית, מערבבים את הקמח, המלח, הפלפל השחור והפפריקה. בקערה קטנה, טורפים קלות את הביצים ובקערה קטנה נפרדת, מניחים את פירורי הלחם.
4. מצפים את רצועות הדגים בקמח, טובלים בביצים ולבסוף בפירורי הלחם. מסדרים את הרצועות בתבנית המשומנת ואופים במשך 10-15 דקות, עד להזהבה יפה. מגישים מיד, חם.