רכיבים
- 2 ק"ג אסאדו עם עצם
- מלח ופלפל שחור
- 1/4 כוס שמן זית
- 1 בצל גדול, קצוץ
- 2 כוסות בייבי גזר
- 3 גבעולי סלרי, קצוצים
- 1/4 כוס קמח, מנופה
- 2 כפות רסק עגבניות
- 750 מ"ל יין קברנה או יין אדום יבש אחר
- 4 גבעולי תימין טריים
- 1 ראש שום, חצוי
- 4 כוסות ציר עוף או מים + אבקת מרק
אופן ההכנה:
1. מתבלים את נתחי הבשר עם מלח ופלפל שחור.
2. בסיר גדול שמתאים גם לאפייה בתנור, מחממים את השמן ומטגנים בו את נתחי הבשר על אש בינונית, עד להשחמה. מוציאים את הנתחים מהסיר לצלחת.
3. מוסיפים לסיר את הבצל, הגזר והסלרי ומטגנים אותם, כל 5 דקות מערבבים. מוסיפים את הקמח ואת רסק העגבניות ומערבבים עוד דקה.
4. יוצקים על הכל את היין, מחזירים צלעות לסיר ומביאים לרתיחה. מנמיכים לאש בינונית ומבשלים 30 דקות.
5. מחממים את התנור ל-180 מעלות, מוסיפים לסיר את שני חצאי ראש השום, התימין וציר העוף ומביאים לבעבוע עדין.
6. מעבירים את הסיר מכוסה לתנור ואופים במשך שעתיים וחצי עד שהבשר רך. לאחר האפייה, טועמים ומתבלים במלח ופלפל שחור נוספים, אם צריך.