זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 2 כוסות אגוזי קשיו לא קלויים
- 1/2 כוס עגבניות מיובשות בשמן, מסוננות
- 1/4 כפית פפריקה מעושנת
- קמצוץ מלח
- 1/4 כוס מים
אופן ההכנה:
1. משרים את הקשיו במים במשך 3-4 שעות עד לילה שלם או מרתיחים מים, מסירים אותם מהאש ומשרים בפנים את הקשיו במשך 15 דקות לפחות. מסננים היטב.
2. בבלנדר, טוחנים את הקשיו, העגבניות והפפריקה עד לקבלת תערובת חלקה. מוסיפים 3-4 כפות מים (או יותר) תוך כדי טחינה, עד שמגיעים למרקם הרצוי. מתבלים במלח וטוחנים עוד קצת.