רכיבים
- 1 פילה סלמון שלם (700-800 גרם)
- 2 כפות שמן זית
- מלח גס
- 3 כפות חומץ בלסמי
לרוטב:
- 2 כוסות דובדבנים, חצויים לשניים
- 2 כפות שמן זית
- 3 כפות דבש
- 2 כפות חומץ בלסמי
אופן הכנת סלמון אפוי עם דובדבנים ברוטב בלסמי:
1. מחממים את התנור ל-200 מעלות.
2. מרפדים תבנית אפייה גדולה בנייר כסף, ומניחים עליו את פילה הסלמון. מזלפים מעל שמן זית וחומץ בלסמי ומתבלים במלח בנדיבות.
3. מנמיכים את חום התנור ל-180 מעלות, ומכניסים פנימה את הסלמון. אופים במשך 8-10 דקות, בהתאם לעובי הדג, מוציאים מהתנור ומניחים בצד למשך דקה או שתיים ומעבירים את הסלמון למגש הגשה.
4. בעוד הסלמון בתנור, מערבבים במחבת בינונית את שמן הזית והדבש, וכשהם חמים, מוסיפים את הדובדבנים. נותנים להם להתבשל כמה דקות, ומוסיפים את החומץ הבלסמי. מבשלים עוד דקה ומסירים מהאש - אתם לא רוצים שהדובדבנים יתפרקו. מתבלים במעט מלח גס, ויוצקים את הרוטב על הסלמון.
אם הכנתם את המנה לשבת, כדאי להגיש אותה בערב שבת ולהציב את הדג על גבי סיר אחר שעל הפלטה.