כיכר השבת
משדרגים

משדרגים, בלי מאמץ: סלמון ודובדבנים בבלסמי

10 דקות מזמנכם - זה כל מה שאתם צריכים כדי להרכיב את המנה המופלאה הזו שתגרור מחמאות מכל עבר, כשכל המאמץ שלכם הסתכם בלחצות דובדבנים. אתם תחליטו אם אתם עומדים להכין את זה כבר לשבת הקרובה (מתכונים לשבת, אוכל)

|
1
| כיכר השבת |
זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1 פילה סלמון שלם (700-800 גרם)
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח גס
  • 3 כפות חומץ בלסמי

לרוטב:

  • 2 כוסות דובדבנים, חצויים לשניים
  • 2 כפות שמן זית
  • 3 כפות דבש
  • 2 כפות חומץ בלסמי

אופן הכנת סלמון אפוי עם דובדבנים ברוטב בלסמי:

1. מחממים את התנור ל-200 מעלות.

2. מרפדים תבנית אפייה גדולה בנייר כסף, ומניחים עליו את פילה הסלמון. מזלפים מעל שמן זית וחומץ בלסמי ומתבלים במלח בנדיבות.

3. מנמיכים את חום התנור ל-180 מעלות, ומכניסים פנימה את הסלמון. אופים במשך 8-10 דקות, בהתאם לעובי הדג, מוציאים מהתנור ומניחים בצד למשך דקה או שתיים ומעבירים את הסלמון למגש הגשה.

4. בעוד הסלמון בתנור, מערבבים במחבת בינונית את שמן הזית והדבש, וכשהם חמים, מוסיפים את הדובדבנים. נותנים להם להתבשל כמה דקות, ומוסיפים את החומץ הבלסמי. מבשלים עוד דקה ומסירים מהאש - אתם לא רוצים שהדובדבנים יתפרקו. מתבלים במעט מלח גס, ויוצקים את הרוטב על הסלמון.

אם הכנתם את המנה לשבת, כדאי להגיש אותה בערב שבת ולהציב את הדג על גבי סיר אחר שעל הפלטה.

הכתבה עניינה אותך?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

1
אנו אוהבים את הדג המקורי בלי הרבה קשקושים שבת שלום
רונית
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות