זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
חלבי / פרווה
רכיבים
- 4 פילטים של סלמון טריים ונקיים
- 20 בצלצלי <a href="http://shallot.co.il/landing/">שאלוט</a> סגולים, קלופים שלמים
- 1 כוס יין לבן
- 150 גרם חמאה / מרגרינה בטעם חמאה
- מלח
- 2 כפות חומץ בלסמי מצומצם
אופן הכנת סלמון ושאלוט אפויים ברוטב בלסמי ויין לבן:
1. מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות.
2. בסיר סוטאז', ממיסים את החמאה / המרגרינה, ומוסיפים את הבצלצלים בשלמותם. מערבבים כל הזמן בכף עץ עד שהם זהובים.
3. מוסיפים את היין בפעם אחת לסיר וממתינים שהאלכוהול יתאדה.
4. בתבנית חסינת אש, מסדרים את נתחי הסלמון ושופכים מעל את תערובת השאלוט.
5. מתבלים במלח, מזלפים מעל רוטב בלסמי, מכסים את התבנית בנייר כסף ואופים במשך 30 דקות.