לכבוד שבת

מתכון לצלי בקר רך ועסיסי בחרדל ורוזמרין של מורן פינטו

מורן פינטו עם מתכון לבשר שאתם עומדים להכין שוב ושוב כי הוא פשוט מוצלח. עוטפים את נתח הבקר בחרדל, שום, רוזמרין ויין אדום ושולחים לתנור ל2-3 שעות (מתכונים לשבת, אוכל)

|
13
| כיכר השבת |
צלי בקר רך ועסיסי בחרדל ורוזמרין (צילום: shutterstock)
זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • נתח בשר מספר 5 (צלי כתף) במשקל 2-3 ק"ג, עדיף טרי
  • 6 כפות חרדל גרגירים
  • 3 ענפי רוזמרין
  • מלח ופלפל שחור גרוס טרי
  • 10 שיני שום שלמות, מקולפות
  • 2 כוסות יין אדום יבש

אופן הכנת צלי בקר בחרדל ורוזמרין:

1. בתבנית חסינת אש, עדיף אחת עם מכסה תואם, מניחים את הנתח. בעזרת סכין, חורצים חריצים בבשר ודוחפים לתוכם 8 שיני שום בשלמותן.

2. בקערה, מערבבים היטב את החרדל והיין, מתבלים במלח ופלפל שחור וכותשים פנימה 2 שיני שום.

3. יוצקים את הרוטב על הבשר ומניחים מעל את ענפי הרוזמרין.

4. מכסים את התבנית במכסה או ב-2 ניירות כסף - התבנית חייבת להיות אטומה היטב, כדי שהאדים ייכלאו בפנים והבשר לא יתייבש.

5. אופים בתנור שחומם מראש לחום גבוה של 220 מעלות במשך 2-3 שעות. אחרי שעתיים, בודקים אם הבשר מוכן וניתן לנעוץ בו מזלג בקלות. אם לא, נותנים לו עוד שעה בפנים.

לפני ההגשה, פורסים את הנתח לפרוסות דקות ומגישים לכל סועד 2-3 פרוסות.

הכתבה הייתה מעניינת?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

13 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

7
בקשר למתכון של הצלי כתף והחרדל ...והכוונה לחרדל דיז'ון
6
אחרי 2:30 שעות תחתית הבשר נשרפה. אבל הבשר יצא טעים
5
(נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות