רכיבים
- נתח בשר מספר 5 (צלי כתף) במשקל 2-3 ק"ג, עדיף טרי
- 6 כפות חרדל גרגירים
- 3 ענפי רוזמרין
- מלח ופלפל שחור גרוס טרי
- 10 שיני שום שלמות, מקולפות
- 2 כוסות יין אדום יבש
אופן הכנת צלי בקר בחרדל ורוזמרין:
1. בתבנית חסינת אש, עדיף אחת עם מכסה תואם, מניחים את הנתח. בעזרת סכין, חורצים חריצים בבשר ודוחפים לתוכם 8 שיני שום בשלמותן.
2. בקערה, מערבבים היטב את החרדל והיין, מתבלים במלח ופלפל שחור וכותשים פנימה 2 שיני שום.
3. יוצקים את הרוטב על הבשר ומניחים מעל את ענפי הרוזמרין.
4. מכסים את התבנית במכסה או ב-2 ניירות כסף - התבנית חייבת להיות אטומה היטב, כדי שהאדים ייכלאו בפנים והבשר לא יתייבש.
5. אופים בתנור שחומם מראש לחום גבוה של 220 מעלות במשך 2-3 שעות. אחרי שעתיים, בודקים אם הבשר מוכן וניתן לנעוץ בו מזלג בקלות. אם לא, נותנים לו עוד שעה בפנים.
לפני ההגשה, פורסים את הנתח לפרוסות דקות ומגישים לכל סועד 2-3 פרוסות.