רכיבים
- 2/3 כוס סוכר לבן
- 2 כפות קינמון
- 245 גרם בצק עלים, מופשר אבל עדיין קר
אופן הכנת עוגיות "אוזני פיל":
1. מחממים את התנור ל-230 מעלות, ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2. בקערה קטנה, מערבבים יחד היטב את הסוכר והקינמון.
3. על משטח עבודה נקי, מפזרים מחצית מכמות הסוכר-קינמון, ממקמים מעל את בצק העלים ומפזרים את המחצית הנותרת של הסוכר-קינמון על החלק העליון של הבצק, כך שכל הבצק יהיה מכוסה.
4. מגלגלים בעדינות מערוך על הבצק, כדי לאחד את הסוכר והקינמון עם הבצק. הופכים את הבצק ומרדדים גם מהצד השני.
5. מגלגלים את שני הצדדים הארוכים של הבצק פנימה, עד שהם נפגשים באמצע (כמו ספר תורה). חותכים את הרול שנוצר לפרוסות בעובי 1 ס"מ ובזהירות, מסדרים אותן בתבנית - שומרים על רווחים כי הן מתנפחות מעט במהלך האפייה.
6. אופים במשך 6-8 דקות עד להשחמה יפה, מוציאים, מצננים ומגישים עם כוס קפה או תה.