הוא פרץ לתודעה בשיריו המרגשים, מאמריו מעוררי המחשבה, שיעוריו בתורת איזביצ'א המלווים בגיטרה והקליפים בהם כיכב. ר' מענדל ראטה, בן האדמו"ר משומרי אמונים, כוכב קומזיצים צעיר לימים ומהפכן חסידי חסר תקדים.
השיר "מנחה" הוקלט בארה"ב יחד עם מקהלת "שירה" היוקרתית, והקליפ צולם באוקראינה בהפקה קולנועית מרשימה ומעוררת השראה. למעלה מחמישים שחקנים נטלו חלק בקליפ, המספק הצצה לחייהם של דמויות טיפוסיות בעיירה של לפני שלוש-מאות שנים. העשיר והעני, הרוכל והקונה, כולם עוצרים את שטף יומם בשביל תפילת המנחה.
ר' מענדל ראטה סומן לא מכבר כבעל רעיונות מקוריים השואף להרביץ את תורת החסידות בנועם ובחן באופן שידבר אל הדור הצעיר כפי ששאף סבו הגדול הבעש"ט זצוק"ל אבי תורת החסידות. ואכן, אלפי אנשים, בעיקר מקרב בני הנוער, מזדהים עם דרכו המיוחדת המשלבת בין החסידות האותנטית והמקורית של הבעש"ט לבין גישה עדכנית ואקטואלית הכובשת את ליבם.
השיר "מנחה" מיוסד על הרעיון שביטא הבעש"ט ביחס לאותו יהודי העומד בשוק, טרוד במלאכתו ושוכח כביכול את בוראו, אך בהגיע שעת השקיעה הוא נאנח: "אוי מה יהיה עם מנחה?", ואץ רץ להתפלל אפילו ביחידות וללא ריכוז מלא. ע"פ הבעש"ט, אותה אנחה היוצאת מעומק הלב בוקעת את כל הרקיעים.
ר' מענדל, כאמור, הינו דור עשירי לבעל שם-טוב, מייסד תנועת החסידות. לדבריו, החסידות בדור האחרון התנוונה והתאבנה, ויש צורך לחדש את התנועה ולהפיח בה מחדש תוכן ורוח חיים. "הגיע הזמן לחזור אל המקורות האמיתיים". עקרונות כמו חיפוש רוחני עצמאי, מימוש עצמי ומיצוי הכישרונות, שיבה לחיק הטבע, ראיית קדושה ביופי הבריאה, באמנות, במוזיקה, ואף בטכנולוגיה ובמדיה - תוך שימוש נכון ונבון, כל אלו משקפים לדעתו את דרכה האמיתית של החסידות.
את השיר "מנחה" הוא הלחין בשהותו בבורו-פארק. "נכנסתי למכולת ושמעתי את החנווני שואל באידיש את חברו 'עד מתי אפשר עדיין להתפלל מנחה'... יצאתי לרחוב ופיזמתי לעצמי את השיר החדש". כשפגש את ידידו אלי שפריי, חבר מקהלת "שירה", ומי שאחראי על העיבודים הקוליים בשיר, הם החליטו להקליט את הלחן בשיתוף מקהלת שירה בניצוחם ועיבודם המוסיקאלי של הצמד חזקי ברויאר ומנדי הרשקוביץ.
מפה לשם, ר' מענדל השמיע את השיר לזמר המפורסם שלומי גרטנר שתכף ומיד התחבר לשיר ואף קרא לאלבומו החדש על שמו - "מנחה".
על הפקת הקליפ אחראי שלום אייזנבך, ששימש כיועץ ומלווה בסדרה המפורסמת 'שטיסל'.