רכיבים
- 1.3 ק"ג תערובת עגבניות רגילות ועגבניות שרי
- 6 שיני שום לא מקולפות
- 4 כפות שמן זית
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- 1/2 כוס בצל צהוב קצוץ
- 1 כף מלח גס
- 1/2 1 כפיות פלפל שחור טחון טרי
- 5 כוסות מרק צח / מים + מעט אבקת מרק
- 1/2 כוס עלי בזיליקום טריים
אופן הכנת מרק עגבניות צלויות ובזיליקום:
1. חוצים לשניים את כל העגבניות (הרגילות והשרי), ומסדרים הכל בשכבה אחת בתבנית אפייה גדולה יחד עם השום הלא מקולף. מזלפים מעל 3-4 כפות שמן זית, מתבלים במלח ופלפל שחור.
2. אופים בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות במשך 30-35 דקות, עד שהעגבניות חרוכות מעט ורכות. מוציאים, מצננים במשך 5 דקות ומקלפים את השום.
3. מחממים 1 כף שמן זית בסיר גדול, מוסיפים את הבצל ומטגנים במשך 4-5 דקות על אש בינונית עד להזהבה. מתבלים במלח גס ופלפל שחור טחון טרי, מוסיפים את העגבניות הצלויות, השום, המרק הצח ועלי הבזיליקום. מערבבים ומבשלים יחד במשך 3 דקות.
4. מעבירים את תכולת הסיר לבלנדר או בעזרת מוט בלנדר, טוחנים עד לקבלת מרקם קטיפתי. מחזירים לסיר, ומבשלים במשך 5 דקות. מגישים חם לצד פרוסות בגט קלויות עם גבינה נוטפת מעל.