רכיבים
- 1 כוס עדשים ירוקות
- 1 שומר - פקעת ועלים
- 1 בצל, פרוס דק
- 2 בטטות קטנות, מקולפות וחתוכות לקוביות
- 2 כפות כתית שמן זית
- 1/2 1 כפיות מלח ים
- פלפל שחור גרוס
- 1 כפית תימין מיובש
- 2 כפות חומץ בלסמי
- 1 שן שום, כתושה
- 200 גרם גבינת חלומי, חתוכה לפרוסות בעובי 2.5 ס"מ
אופן הכנת סלט חם של בטטות ושומר צלויים עם עדשים וחלומי:
1. פורסים דק את פקעת השומר, וקוצצים דק את העלים.
2. בתבנית אפייה, מערבבים יחד את פרוסות פקעת השומר (לא העלים), הבצל, הבטטות ו-1 כף שמן זית, ומתבלים במלח ופלפל שחור. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 45-55 דקות, עד שהירקות מתרככים ומזהיבים.
3. במקביל, מכינים את העדשים בסיר גדול ומכסים אותן ב-5 ס"מ של מים. מביאים לרתיחה ולאחר הבעבוע, מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך 25-30 דקות, עד לריכוך. מסננים ושוטפים.
4. בקערה גדולה, מערבבים יחד את העדשים עם עלי השומר הקצוצים, החומץ הבלסמי, השום הכתוש ו-1 כף שמן זית. כשהירקות הנצלים בתנור מוכנים, מוסיפים גם אותם לסלט.
5. מחממים מחבת טפלון גדולה על אש בינונית, מוסיפים את פרוסות החלומי ומטגנים במשך 2 דקות מכל צד (או פחות) עד להשחמת הגבינה.
סמוך להגשה, מחלקים את הסלט לצלחות אישיות שטוחות או מעבירים למגש גדול, מפזרים מעל את גבינת החלומי ומגישים חם / בטמפרטורת החדר.