רכיבים
- לקרמל:
- 1 כוס סוכר
- 1/4 כוס דבש
- 1/2 כוס שמנת מתוקה / חלב קוקוס מלא שומן
- 60 גרם חמאה מלוחה
- 1 כף תמצית וניל
- לרוטב השוקולד:
- 1/2 כוס שמנת מתוקה / חלב קוקוס מלא שומן
- 110-140 גרם שוקולד חלב, קצוץ
- 1/4 כוס חמאת בוטנים
- 3 כפות דבש
- לגלידת הסנדיי:
- 240 גרם חטיף צ'יפס (עדיף בתיבול מלח ים)
- 110 גרם שוקולד מריר, מומס
- 3 כפות גלידת שוקולד
- 3 כפות גלידת וניל
- 3 כפות גלידת חמאת בוטנים
- 125 מ"ל שמנת מתוקה, מוקצפת
אופן הכנת גלידת סנדיי עם קרמל וצ'יפס מצופה שוקולד:
הכנת הקרמל:
1. במחבת כבדה, גדולה, עמוקה ויבשה, מבשלים את הסוכר על אש גבוהה-בינונית, תוך בחישה מתמדת עם מרית גומי, עד שהסוכר נמס והופך לקרמל זהוב. מסירים את המחבת מהאש ומניחים לצינון במשך 5 דקות.
2. מוסיפים את הדבש, השמנת המתוקה והחמאה ומערבבים עד לשילוב מלא. הקרמל יעלה בועות - וזה בסדר.
3 מחזירים את המחבת לאש ומבשלים על אש בינונית במשך 3-5 דקות, עד שהקרמל מתעבה. מסירים מהאש, מוסיפים את תמצית הווניל, מערבבים ומניחים בצד להתגבשות.
הכנת רוטב השוקולד:
4. בקערה חסינת מיקרוגל מערבבים את השמנת המתוקה, השוקולד, חמאת הבוטנים והדבש. מחממים במיקרוגל בחום גבוה במרווחים של 30 שניות ומערבבים לאחר כל חימום, עד שהרוטב נמס וחלק. ניתן להכין מראש ולחמם מעט את הרוטב לפני ההגשה.
לגלידת הסנדיי:
5. טובלים כל צ'יפס בשוקולד המומס, ומסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מקפיאים למשך 5-10 דקות, עד שהשוקולד מתגבש על הצ'יפס.
הרכבת המנה:
6. מזלפים מחצית מכמות הקרמל ורוטב השוקולד לתחתית של 4 כוסות הגשה מזכוכית. מעל, מניחים משלושת הגלידות, ומזלפים עליהן את המחצית הנותרת של הקרמל ורוטב השוקולד. נועצים כמה צ'יפסים טבולים בשוקולד, מוסיפים מעט קצפת ומגישים מיד.