רכיבים
- לבצק הפיצה:
- 1/3 1 כוס מים חמים
- 30 גרם שמרים טריים
- 1 כפית סוכר
- 1/2 3 עד 4 כוסות קמח
- 1/2 1 כפיות קמח
- 1 כף שמן זית
- 1 כוס גבינת צ'דר / גבינה צהובה, מגורדת
- 5 נקניקיות פרווה
אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל-200 מעלות.
2. בקערה קטנה, מערבבים את השמרים, הסוכר והמים החמים. ממתינים 5-10 דקות, עד שהשמרים מתחילים לבעבע - מה שאומר שהם טובים לאפייה.
3. מנפים את הקמח לקערה גדולה, מערבבים פנימה את המלח, יוצרים גומה במרכז ויוצקים לתוכה את תערובת השמרים והמים. מערבבים ביד, עד לקבלת בצק אחיד. אם הבצק דביק מדי, מוסיפים עוד קצת קמח.
4. מעבירים את הבצק למשטח מקומח, ולשים ביד במשך 5 דקות.
5. בקערה גדולה ונקייה, משומנת בכף שמן זית, מניחים את הבצק, מכסים במגבת ומניחים במקום חמים ויבש להתפחה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
6. מעבירים את הבצק למשטח מקומח, ומחלקים אותו לשני חצאים. את החצי השני עוטפים בניילון נצמד עד שמסיימים לעבוד עם החצי הראשון, וניתן להקפיא אותו עד 3 חודשים.
7. מחלקים את חצי הבצק ל-5 חתיכות ארוכות ושוות בגודלן.
8. בידיים, משטחים את הבצק, מפזרים שכבה של גבינה מגורדת, מניחים נקניקייה, עוטפים בה את הבצק ומהדקים את הקצוות.
9. מסמנים 7 חריצים עמוקים לאורך הבצק, אך לא חותכים עד הסוף ומשאירים את החתיכות מחוברות בקצה.
10. מסובבים את החתיכה הראשונה שמאלה, את הבאה ימינה וככה עד שכל 8 החתיכות פונות החוצה ומחוברות לאורכן לתפר בצק. חוזרים על סעיפים 8-10 בכל 4 חתיכות הבצק הנותרות.
11. מסדרים בזהירות את 5 "אשכולות" הבצק בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים במשך 10 דקות. מוציאים מהתנור, מפזרים מעל גבינה מגורדת נוספת ואופים במשך 5 דקות נוספות או עד לקבלת גוון זהוב.
מגישים מיד עם מטבלים אהובים - קטשופ, חרדל, מיונז או כל תוספת אהובה אחרת.