רכיבים
- 680 גרם קוביות פירות קפואים - כל פרי שתבחרו / תערובת פירות
- 1/2 1 כוסות שמנת מתוקה
- 1/2 כוס דבש
- לציפוי:
- 100 גרם שוקולד מריר קצוץ / 1 כוס שוקולד צ'יפס
- 125 מ"ל שמנת מתוקה / 1 כף שמן קוקוס
- לקישוט: סוכריות צבעוניות / אגוזים קצוצים דק
אופן הכנת ארטיק פירות בציפוי שוקולד:
1. בבלנדר או במעבד מזון, טוחנים את קוביות הפירות הקפואים, השמנת המתוקה והדבש לפירה.
2. יוצקים את הפירה הפירות לתבניות ארטיקים, מוסיפים מקלות, ומעבירים למקפיא למשך 2-3 שעות.
הכנת הציפוי:
3. ניתן להמיס את השוקולד ב-3 שיטות:
א. עם שמנת מתוקה: מרתיחים את השמנת המתוקה בסיר, ומיד כשעולות בועות, מסירים מהאש, יוצקים על השוקולד ומערבבים ללא הפסקה במטריפה ידנית, עד לקבלת נוזל חלק.
ב. בן-מארי: מרתיחים 1-2 כוסות מים בסיר, מניחים מעל קערה חסינת אש ובתוכה השוקולד (ניתן להוסיף כף שמן קוקוס). נזהרים שתחתית קערת השוקולד לא תיגע במים, ושאף טיפת מים לא תגיע לשוקולד. במרית, מערבבים באיטיות את השוקולד מעל האדים, עד להמסה מוחלטת.
ג. במיקרוגל: מניחים את השוקולד בקערה חסינת חום, ומכניסים למיקרוגל ל-30 שניות בלבד (אחרת הוא יישרף), מוציאים, מערבבים ומחזירים למיקרוגל, עד שהשוקולד נמס לגמרי.
רגע האיחוד:
4. כשהארטיקים קפואים, טובלים את הקצה שלהם בשוקולד המומס, ומפזרים מעל סוכריות צבעוניות או אגוזים קצוצים דק.