זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 4 כוסות ציר ירקות / מים
- 1 כוס (170 גרם) אורז בר לא מבושל, שטוף
- 1 כוס אגוזי פקאן קלויים קלות, קצוצים
- 1 כוס צימוקים זהובים
- גרידת קליפה מתפוז אחד
- 1/3 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
- 1/4 כוס נענע טרייה קצוצה
- 4 ענפי בצל ירוק, פרוסים דק (החלק לבן והירוק)
- 2 כפות שמן זית
- 1/2 או 1 כפית מלח גס
- 1 כפית פלפל שחור טחון
אופן הכנת אורז בר ואגוזי פקאן:
1. בסיר קטן על אש בינונית, מרתיחים את ציר הירקות או המים. מוסיפים את האורז, ומביאים שוב לרתיחה. כשהנוזלים מבעבעים, מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה, ומבשלים עד שהאורז רך, במשך כ-45 דקות. מסננים ומעבירים לקערה גדולה.
2. מוסיפים את שאר המרכיבים לאורז, ומערבבים. מתבלים במלח ופלפל שחור, ומניחים בצד למשך שעתיים, לספיגת טעמים. מגישים בטמפרטורת החדר כמנת צד לבשר, עוף או דגים, או פשוט מגישים בקעריות אישיות ונהנים מתערובת מוצלחת במיוחד.