רכיבים
- 6 ביצים
- 250 גרם גבינת שמנת, בטמפרטורת החדר
- 50 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר
- 100 מ"ל חלב
- 1/2 כפית תמצית וניל (לא חובה)
- 1 כף מיץ לימון
- 60 גרם קמח
- 1/2 2 כפות (20 גרם) קורנפלור
- 1/4 כפית מלח
- 2/3 כוס (135 גרם) סוכר
אופן הכנת עוגת גבינה יפנית:
1. מחממים את התנור ל-160 מעלות, משמנים קלות תבנית קפיצית עגולה בקוטר 20 ס"מ. שולי התבנית צריכים להיות בגובה 10 ס"מ. לכן, מרפדים גם את תחתית התבנית וגם את הדפנות בנייר אפייה שיבלוט החוצה. עוטפים את התבנית ב-2 שכבות של נייר כסף עבה.
2. מפרידים את החלבונים והחלמונים לקערות נפרדות.
3. בסיר כפול, ממיסים את גבינת השמנת, החמאה והחלב. מסירים מהאש, מוסיפים את תמצית הווניל ומניחים בצד לצינון. מוסיפים את החלמונים, ומיץ הלימון ומנפים פנימה את הקמח, הקורנפלור והמלח. טורפים יחד עד לקבלת תערובת גבינות אחידה.
4. מקציפים את החלבונים עד שמתגבש קצף, מוסיפים בהדרגה את הסוכר, ומקציפים עד לקבלת קצפת רכה.
5. בהדרגה, מקפלים את קצפת החלבונים לתערובת הגבינות, עד לקבלת בלילה.
6. יוצקים את הבלילה לתבנית המוכנה, אוחזים את התבנית באוויר ו"זורקים" בעדינות פעמיים-שלוש על השיש, כדי לשחרר בועות אוויר מהבלילה. מניחים את התבנית העגולה בתבנית תנור גדולה ומלבנית עם דפנות גבוהות, ומכניסים לתנור.
7. יוצקים מים חמים בתבנית הגדולה עד מחצית מגובה התבנית העגולה.
8. אופים במשך שעה ו-10 דקות - לא פותחים במהלך האפייה את התנור - עד שהעוגה מזהיבה מלמעלה. מכבים את התנור, פותחים מעט את הדלת, ומניחים לעוגה להישאר בפנים במשך 15-30 דקות, כדי שהאוויר בתוכה ירד קצת והיא תתרחק מדפנות התבנית.
9. מוציאים את הבנית מהתנור, ומניחים לצינון מלא. משחררים את נייר הכסף, נייר האפייה והתבנית העגולה שמקיפים את העוגה, ומעבירים למקרר למשך 4 שעות עד לילה שלם.
10. לפני ההגשה, מקשטים באבקת סוכר, וחותכים לפרוסות בסכין חמה.