זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
חלבי
רכיבים
- 500 גרם פסטה מסוג פנה
- 3 עגבניות גדולות, קצוצות
- 1/2 כוס זיתים מסוג קלמטה, מגולענים וקצוצים
- 1/2 כוס גבינת פטה מפוררת
- 1 כף בזיליקום קצוץ
- 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
- 1/4 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 6 כפות שמן זית
- 3 כפיות שום כתוש
אופן הכנת פסטה עם זיתים ועגבניות:
1. בקערה גדולה, מערבבים את העגבניות הקצוצות, הזיתים הקצוצים, גבינת הפטה המפוררת, הבזיליקום, הפטרוזיליה, המלח והפלפל השחור, ומניחים בצד לספיגת טעמים.
2. בסיר גדול, מלא מים מומלחים רותחים, מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן שעל האריזה. בתום הבישול, מסננים היטב את הפסטה מנוזלים, ושופכים את המים.
3. בסיר בו בושלה הפסטה, מחממים את שמן הזית על אש בינונית-נמוכה, מוסיפים את השום לשמן החם, ומטגנים במשך 1-2 דקות, תוך כדי בחישה.
4. מחזירים את הפסטה לסיר, ומערבבים כך ששמן הזית והשום יצפו את הפסטה. מסירים מהאש.
5. מוסיפים את הפסטה לקערה עם תערובת העגבניות והזיתים, מערבבים היטב ומגישים מיד.