זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
בשרי
רכיבים
- 6 שוקי עוף (פולקעס)
- 3 כפות שמן זית
- 1 בצל סגול, פרוס ל-8 חצאים
- 3 כוסות עגבניות שרי, חצויות
- 3 שיני שום, כתושות
- 1 כפית פפריקה מעושנת
- מלח ופלפל שחור טחון טרי
אופן הכנת שוקי עוף ועגבניות שרי צלויים בתנור:
1. מחממים את התנור ל-200 מעלות, ומשמנים עם כף שמן זית תבנית פיירקס מלבנית בגודל 23X33 ס"מ.
2. מרפדים את התבנית בשכבה אחידה של עגבניות, בצל ושום, ומטפטפים מעל כף שמן זית אחת.
3. מתבלים את העופות במלח, פלפל שחור ופפריקה, מסדרים אותם בשכבה על העגבניות ומזלפים מעל את כף השמן הנותרת.
4. צולים בתנור שחומם מראש במשך 35-40 דקות, עד שהעופות ממקבלים גוון זהוב-שחום. מגישים חם.