רכיבים
- 3 תפוחי אדמה גדולים
- שמן צמחי לטיגון עמוק
- מלח
- למטבל:
- 1/4 כוס מיונז
- 1/4 כפית שום כתוש או אבקת שום
- 2 כפיות חרדל דיז'ון
- 1/2 כפית גמבה קצוצה דק
- קמצוץ פטרוזיליה קצוצה
אופן הכנת צ'יפס הולנדי ומטבל מיונז:
1. מקלפים את תפוחי האדמה, וחותכים לאורך לפרוסות בעובי 1-2 ס"מ, ומחלקים כל פרוסה לרצועות צ'יפס.
2. מניחים את הצ'יפס בקערה מלאה במים קרים, ושוטפים אותם בתוכה. כדאי לחזור על כך מספר פעמים, כדי למנוע כמה שיותר מהעמילן להשתחרר.
3. מרתיחים מים בסיר גדול, מוסיפים את הצ'יפס ומבשלים במשך 5 דקות. מסננים לקערה, וממתינים שהצ'יפס יצטנן.
4. מעבירים את הצ'יפס לשקית זיפ-לוק, ומניחים במקפיא למשך שעה.
5. מפזרים את הצ'יפס על מגבת או נייר סופג, ומייבשים אותם היטב.
6. יוצקים לסיר שמן לטיגון בגובה 5 ס"מ, ומביאים לרתיחה על אש בינונית (השמן צריך להיות בטמפרטורה של 180 מעלות).
7. מטגנים את הצ'יפס בקבוצות, כל אחת במשך 5 דקות, עד שהם מקבלים גוון זהוב, ומוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
הכנת המטבל:
8. מערבבים בכלי קטן את כל מרכיבי המטבל ומפזרים מעל את הפטרוזיליה. מגישים מיד עם הצ'יפס החם.
רוצים לקבל מטבל זהה למקור?
השתמשו במיונז הולנדי אמיתי של "מאסטר שף". המיונז מכיל 70% שומן, כאשר התקן הישראלי למיונז עומד על לפחות 65% שומן. אחוז השומן הגבוה מעיד על איכותו הגבוהה ומרקמו העשיר. הממרח מיוצר בסטנדרט אירופאי מחמיר של טיב ואיכות, בהולנד.
מיונז מאסטר שף מכיל שמן קנולה ולא שמן דקל, וכך מכיל 65-70% פחות שומן רווי מאשר ממרחים המכילים שמן דקל. טעמו הנהדר ומרקמו העשיר מבטיחים לשדרג כל ארוחה, ולהשתלב נפלא בכריכים, רטבים ועוד.