זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 2 כוסות גרגרי חומוס משימורים, שטופים ומסוננים
- 2 בצלים ירוקים
- 2 שיני שום
- 1/2 פלפל אדום
- 1/4 כוס זרעי חמניות, ללא קליפה
- 1 כף שומשום
- 1 כף זרעי פשתן
- 1/2 כפית מלח, או יותר במידת הצורך
- פלפל שחור טחון טרי
- למיונז:
- 1 חלמון ביצה
- 1/2 כפית חרדל
- 1/4 כוס שמן חמניות בכבישה קרה
אופן הכנת סלט חומוס ומיונז ביתי:
1. במעבד מזון, טוחנים את גרגרי החומוס למרקם גס. אין לכם מעבד מזון? השתמשו במועך תפוחי אדמה או אפילו מזלג.
2. קוצצים את הבצל הירוק, כותשים את השום וחותכים לקוביות קטנות את הפלפל האדום.
3. מערבבים בקערה את החומוס, הבצל הירוק, השום והפלפל האדום יחד עם השומשום, זרעי החמניה וזרעי הפשתן. מתבלים במלח ופלפל שחור.
4. מכינים את המיונז: בקערה קטנה, מערבבים היטב את החלמון והחרדל ומוסיפים בהדרגה את השמן, עד לקבלת מיונז.
5. מוסיפים את המיונז לסלט ומערבבים היטב.
מגישים עם פיתה קראנצ', קרקרים טוסטים קטנים ואוכלים בהנאה.