רכיבים
- 6-8 כרעי עוף ו/או שוקיים
- מלח ופלפל שחור טחון טרי
- 1 כף שמן קנולה
- 1 כף שמן זית
- 1 בצל גדול
- 2 פלפל צ'ילי בחריפות מתונה או 1/2 כפית צ'ילי גרוס (לא חובה)
- 3-4 שיני שום
- 2 גמבות גדולות + 2 פלפלים ירוקים גודלים
- 800 גרם קוביות עגבניות בקופסת שימורים
- קורט סוכר
אופן הכנת עוף ברוטב פלפלים:
1. מכינים את הירקות לרוטב: חוצים לאורך את הבצל, ופורסים לחצאי טבעות דקות, פורסים דק את השום, מנקים מזרעים את הפלפלים החריפים וחותכים לרצועות ארוכות ודקות מאוד, מנקים מזרעים את הפלפלים המתוקים (2 גמבות, 2 פלפלים ירוקים) ופורסים לרצועות דקות.
2. מנקים את העוף ומשאירים את העור. מתבלים במלח ופלפל שחור, מחממים את שמן הקנולה במחבת גדולה וכבדה על אש בינונית-גבוהה, ומטגנים את נתחי העוף עד להשחמה, במשך 5 דקות מכל צד. עובדים בקבוצות, ומוסיפים שמן, אם צריך. מוציאים את העופות המושחמים לצלחת או קערה. שופכים את שאריות השמן מהטיגון, ומספיגים את המחבת במגבת נייר.
3. מעבירים את העגבניות יחד עם המיץ למעבד מזון, וטוחנים עד לקבלת מרקם נוזלי גס.
4. מנמיכים לאש בינונית, מוסיפים למחבת את שמן הזית ומטגנים את הבצל עם מעט מלח, עד לריכוך, במשך כ-5 דקות.
5. מוסיפים למחבת את רצועות הפלפל החריף או חצי כפית צ'ילי גרוס. אם אתם מעדיפים תבשיל לא חריף, ותרו על הצ'ילי, והוסיפו רק את רצועות הפלפלים המתוקים. מתבלים במעט מלח, מוסיפים את פרוסות השום ומבשלים יחד תוך ערבוב מתמיד, עד לריכוך, במשך 5 דקות.
6. מוסיפים למחבת את העגבניות המרוסקות וקורט סוכר, מערבבים ומבשלים יחד במשך 5 דקות, עד שהעגבניות מתחילות לבעבע.
7. מחזירים את נתחי העוף המושחמים לרוטב במחבת, מכסים ומבשלים במשך 25-30 דקות, על אש בינונית-נמוכה. מדי פעם מערבבים, ובאמצע הבישול, הופכים את נתחי העוף, כך שיתבשלו מכל צד במידה שווה. לקראת סוף הבישול, מתבלים במעט פלפל שחור, טועמים ומוסיפים מלח, אם צריך, ומסירים מהאש.
טעים להגיש עם אורז לבן, ניתן לשמור במקרר 3-4 ימים.