רכיבים
- 1 ק"ג בצק עלים קפוא, מופשר
- 2 כפות אבקת סוכר
- למלית הקרם:
- 1/3 כוס דבש או סילאן
- 1/3 כוס ממרח טחינה
- 1 כוס קצפת ריצ'
- פטל או פרוסות תותים טריים
- אבקת סוכר
אופן הכנת קרם שכבות:
1. הכנת מלית הקרם: מערבבים בכלי קטן את הטחינה והסילאן או הדבש. מקציפים את הריצ' לקצפת רכה, ובהדרגה, יוצקים לתוך הקצפת את תערובת הטחינה והסילאן/דבש. ממשיכים להקציף עד לקבלת קצפת יציבה. מעבירים למקרר.
2. מחממים את התנור ל-165 מעלות, ומרפדים תבנית בנייר אפייה משומן קלות.
3. על משטח עבודה מקומח קלות, מרדדים את בצק העלים למלבן בעובי 2 מ"מ.
4. בעזרת המערוך, מעבירים את הבצק לתבנית האפייה, ודוקרים את הבצק במזלג כמו מצה. מכסים את הבצק בנייר אפייה ומניחים מעל תבנית אפייה נוספת, מה שימנע מהבצק להתנפח יותר מדי.
5. אופים במשך 25-30 דקות, עד להזהבה קלה. מוציאים מהתנור ומניחים בצד לצינון מלא.
6. מגביהים את חום התנור ל-240 מעלות.
7. מפזרים כף של אבקת סוכר על הבצק, ומחזירים לתנור עד שהסוכר המס ומתקרמל על הבצק. הופכים את הבצק, מפזרים כף אבקת סוכר על הצד שני, ומקרמלים גם אותו. מוציאים ומניחים לצינון מלא.
8. חותכים את קצוות המלבן, כדי ליצור פינות מדויקות. ומחלקים את המלבן לאורך ל-3 מלבנים שווים.
רגע האיחוד:
9. מניחים מלבן אחד של בצק עלים מקורמל על צלחת הגשה. בעזרת שק זילוף, מזלפים מחצית מכמות הקרם, מסדרים מעל מחצית מכמות הפטל/תותים בשורות, מניחים מלבן בצק עלים ועליו מזלפים את הקרם שנותר ומסדרים את שאר הפטל/תותים.
10. שומרים במקרר למשך 3 שעות לפחות עד לילה שלם לפני שפורסים ל-5 מנות קינוח שוות. לפני ההגשה, מפדרים באבקת סוכר.