רכיבים
- 1 ק"ג בשר לגולאש
- 3 נקניקיות מרגז / קבנוס
- 2 כוסות שעועית לבנה ברוטב עגבניות משימורים
- 4-6 תפוחי אדמה בינוניים
- 2 בצלים גדולים
- 10 שיני שום
- 6 כפות שמן
- 1 כף רסק עגבניות
- 1 כף פפריקה מתוקה
- 1 כף פפריקה חריפה
- 1/2 כף כמון
- מלח
- 1.5 כוסות ציר בקר או מים רותחים
אופן הכנת גולש בשר ושעועית:
1. חותכים לקוביות שוות את הבשר, ופורסים את הנקניקיות לעיגולים בעובי 0.5 ס"מ.
2. מקלפים וחותכים את תפוחי האדמה לרבעים.
3. קוצצים את הבצל ופורסים את שיני השום לפרוסות. מחממים את השמן בסיר קדרה גדול, מטגנים את הבצל על אש בינונית עד לשקיפות, מוסיפים את פרוסות השום ותפוחי האדמה ומטגנים במשך דקה.
4. מוסיפים לסיר את קוביות הבשר והנקניקיות, ומטגנים תוך ערבוב מתמיד במשך 2 דקות.
5. מוסיפים את השעועית והרוטב, ומתבלים.
6. מערבבים מעט את תכולת הסיר, ומוסיפים את ציר הבקר או המים הרותחים. מכסים את הסיר ומבשלים במשך שעה על אש בינונית.
7. מוסיפים לסיר את רסק העגבניות, מערבבים מעט ומבשלים במשך שעה נוספת. לפני שמוסיפים את רסק העגבניות, מוודאים שהתבשיל לא סמיך מדי וחסרים נוזלים. אם כן, מוסיפים עוד כוס ציר בקר או מים.
8. מגישים את המנה כשהיא חמה מאוד עם המון לחם.