רכיבים
- מרק עגבניות (מתכון בהמשך)
- גבינה צהובה
- חמאה רכה
- לחמניות גדולות ויציבות - בהתאם למספר הסועדים
אופן הכנת מרק בקערת לחם:
רגע לפני: מתכון גמיש בהחלט למנת מרק עסיסית שאפשר להכין עם לחמנייה אחת ומרק עגבניות אינסטנט או להשקיע ולפנק גם את השאר עם לחמנייה גדולה לכל אחד ומרק עגבניות תוצרת בית - זה כל כך לא מסובך!
צפו בהכנה שלב אחר שלב:
1. מכינים את מרק העגבניות.
2. מסירים את החלק העליון של הלחמנייה, ובעזרת סכין חדה מרוקנים את פנים הלחמנייה בשלמותו, גורפים החוצה עם כף ושומרים בצד. נזהרים להשאיר מספיק שוליים כדי שהמרק לא ירכך את הלחמנייה מהר מדי.
3. מחממים את התנור ל-190 מעלות.
4. מניחים מעט חמאה בקצה הסכין, ומצפים את החלק הפנימי של הלחמנייה. מרפדים את תוך הלחמנייה ב3-4 פרוסות גבינה צהובה, ואופים בתנור שחומם מראש עד שהגבינה נמסה.
5. חוצים לשניים את פנים-הלחמנייה שהוצאנו קודם, מורחים חמאה על החצאים - מכל צד, מניחים על חצי אחד 1-2 פרוסות גבינה צהובה וסוגרים עם החצי השני, כמו כריך. מחממים מעט חמאה במחבת על אש בינונית, ומטגנים את הכריך, עד שהגבינה נמסה ושני הצדדים משחימים.
אופן ההגשה: מוציאים את קערת הלחם מהתנור, יוצקים לתוכה את המרק ומגישים חם עם כריך הגבינה המטוגן.