רכיבים
- 1/2 1 כוסות אגוזי לוז
- 340 גרם שוקולד חלב
- 2 כפות שמן קוקוס או 50 גרם חמאה רכה
- 2 כפות דבש
- 1 כף אבקת קקאו
- 1 כף תמצית וניל
- קמצוץ מלח ים
אופן הכנת נוטלה מהדרין:
כמות ל-2 צנצנות זכוכית בנפח 280 גרם.
• קוצצים את השוקולד.
• במעבד מזון, מעבדים את אגוזי הלוז במשך 3-5 דקות, עד שהם מפרישים שומן והתערובת מתחילה להיות דביקה.
• מוסיפים למעבד המזון את השוקולד הקצוץ ויתר החומרים, ומעבדים יחד במשך 10 דקות. פעמיים או שלוש עוצרים את פעולת המעבד ומגרדים את מה שנדבק לדפנות.
• מתקבלת תערובת נוזלית שתתמצק יפה אחרי קירור. מחלקים את התערובת לשתי הצנצנות (אל תתעצלו וקנו 2 צנצנות זכוכית בנפח 280 גרם כל אחת. מלבד העובדה שהן ישמרו היטב את הנוטלה, זה גם פוטוגני יותר, ומי כמוכם יודע שחצי מהטעם נקבע לפי המראה).
• מניחים את הנוטלה לצינון והתמצקות במקרר למשך לפחות 3-4 שעות. ניתן לשמור בטמפרטורת החדר במשך שבוע או להשאיר במקרר למשך זמן ארוך יותר.