רכיבים
- 300 גרם פסטרמה הודו מעושן / בדבש
- 1 פלפל ירוק
- 1 פלפל צהוב
- 2 מלפפונים
- 1/2 ראש כרוב לבן
- 1 חבילת צ'יפס קנוי
- לרוטב:
- 3 כפות מיונז
- 2 כפות קטשופ
- 1 כף חרדל חלק
- 2 כפות חומץ
- מלח ופלפל שחור גרוס
אופן הכנת סלט פסטרמה וצ'יפס:
רגע לפני: אם אתם אנשים יצירתיים, יתכן שכבר ניסיתם לשדך את הצ'יפס משקית הממתקים לסלט שלכם, אם לא - זה בדיוק הזמן: מתכון לסלט שבת מקורי עם פסטרמה וצ'יפס (של פעקלאך, אתם יודעים) ומגוון ירקות.
• מכינים מראש את הירקות והרוטב, ומרכיבים את הסלט סמוך להגשה כדי שמרקם הרכיבים לא יפגע ויהפוך ל'מושי' ורך.
• חותכים את הפסטרמה לרצועות ברוחב חצי ס"מ ומניחים בקערה.
• חותכים את המלפפונים לחצאי עיגולים, פורסים לרצועות דקות את הפלפלים, חותכים גס את הכרוב ומוסיפים לקערה.
• מערבבים את הירקות והפסטרמה, ומפזרים מעל את הצ'יפס.
• הכנת הרוטב: בכלי קטן, מערבבים את כל מרכיבי הרוטב עד לאיחוד מלא ורגע לפני ההגשה, יוצקים על הסלט ומערבבים.