רכיבים
- 1 כוס קמח
- 1/3 כוס אבקת קקאו
- 1/2 כפית סודה לשתייה
- 1/4 כפית מלח
- 1/3 כוס סוכר חום
- 1/3 כוס סוכר
- 113 גרם חמאה
- 1 ביצה
- 1/2 כפית תמצית וניל
- 1/4 1 כוסות שוקולד מריר קצוץ או שוקולד-צ'יפס
- 1/3 כוס אגוזים קצוצים (לא חובה)
אופן הכנת עוגיות בראוניז:
רגע לפני: מתלבטים אם להכין עוגיות שוקולד צ'יפס או בראוניז? למה שלא תחברו ביניהם? הכירו את הברוקיז: מתכון לעוגיות בראוניז שוקולד ואגוזים - עיגולים מתוקים של אושר ממכר במרקם פאדג'י עסיסי, ובפנים - כל מה שטוב.
כמות: 18-20 עוגיות
• בקערה גדולה, מערבבים יחד את הקמח, הקקאו, הסודה לשתייה והמלח.
• ממיסים במיקרוגל 3/4 מכמות השוקולד המריר הקצוץ או השוקולד-צ'יפס. כדי להבטיח שהשוקולד לא יישרף, מפעילים את המיקרוגל למשך 15 שניות בכל פעם, עד לקבלת תערובת חלקה. מניחים בצד לצינון.
• חותכים את החמאה לקוביות, ומקציפים תוך כדי הוספת שני סוגי הסוכר בהדרגה. מוסיפים את הביצה ותמצית הווניל, ומקציפים עד לקבלת קצף בהיר ואוורירי.
• בעדינות, מערבבים לתוך הקצף את השוקולד, עד שמתקבל מוס שוקולדי אחיד.
• מקפלים לתוך המוס את החומרים היבשים.
• מוסיפים לקערה את האגוזים הקצוצים ורבע כמות השוקולד שלא הומס, ומעבירים למקרר למשך 1-2 שעות, להתגבשות החומרים.
• מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות, ומרפדים תבנית אפייה.
• לכל עוגייה, יוצקים תלולית של 2 כפות מהבצק על התבנית, ברווחים שווים. אופים במשך 10 דקות, עד שהעוגיות מתפשטות לעיגולים שטוחים ואפויות היטב.
מגישים את העוגיות חמות עם כוס חלב.