רכיבים
- 1 כוס אפונה יבשה שהושרתה במי ברז למשך 12 שעות או אפונה קפואה
- 3 בטטות בינוניות
- 2 בצלים
- 6 שיני שום
- 2 ליטר מים
- מלח
- פלפל לבן
- 4 כפות שמן זית
אופן הכנת מרק אפונה ובטטה:
רגע לפני: כמה פשוט, ככה טעים - מתכון למרק אפונה ובטטה חם סמיך ועשיר בטעמים שכיף לפנק איתו את המשפחה בחורף קר. מלבד הטעם המוצלח והעמוק של האפונה היבשה, היא גם בריאה ותורמת לגוף חלבון ופחמימות מזינות.
• מקלפים וחותכים את הבטטות לקוביות קטנות, בגודל שווה.
• קוצצים דק את הבצלים ופורסים את שיני השום.
• מחממים את השמן בסיר מרק עמוק, ומטגנים את הבצל על אש בינונית-נמוכה, עד לשקיפות.
• מוסיפים את פרוסות השום וקוביות הבטטה, ומערבבים קלות.
• שוטפים את האפונה המושרית (או הקפואה - שאין צורך להשרות),ומוסיפים לסיר.
• מתבלים במלח ופלפל לבן לפי הטעם, מוסיפים את המים, ומבשלים על אש בינונית למשך שעתיים וחצי.
אופן ההגשה: יוצקים את המרק לקעריות אישיות, מפזרים מעל בצל קצוץ ומוסיפים ריבועי לחם בצד.