זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
חלבי
רכיבים
- 2 כוסות קרח כתוש (1 כוס קרח = 1 סועד)
- 1 כוס קפה נמס מבושל (2 כפיות גדושות נס קפה + מים רותחים)
- 1/2 כוס חלב
- 1/2 כוס שמנת מתוקה לפחות 32%
- 3-4 כפות סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- לקצפת:
- 125 מ"ל שמנת מתוקה
- 15 גרם אבקת סוכר
- לקישוט: קצפת, סירופ קרמל/שוקולד
אופן הכנת פרפוצ'ינו:
רגע לפני: דינה קמפיון, עובדת בסניף קליפורני של רשת הקפה הפופולרית "סטארבאקס", קלטה את הצורך של לקוחותיה במשקה מרענן לקיץ החם ויצרה הכלאה בין שייק לאייס קפה. כך התקבל הדבר הבא: פרפוצ'ינו - משקה קרח מוקצף על בסיס קפה. מנהל הרשת, הווארד שולץ, שכמעט סירב לאשר את המוצר החדש, כתב בספרו: "דחיית הפרפוצ'ינו הייתה השגיאה הטובה ביותר שלא עשיתי מעולם".
מעבדים את כל המרכיבים בבלנדר, עד לקבלת תערובת סמיכה.
• יוצקים את התערובת לכוסות גבוהים.
• מקציפים את השמנת המתוקה ואבקת הסוכר, עד לקבלת קצפת אוורירית ויפה.
• מזלפים קצפת מעל כל כוס, ומקשטים בסירופ קרמל או שוקולד.