רכיבים
- 400 גרם כבדי עוף צלויים
- 2 ביצים
- 1 כוס פירורי לחם מסוג פנקו
- שמן לטיגון עמוק
- 6 תפוחי אדמה בקליפה אדומה
- 4 עלי דפנה
- 6 כדורי פלפל אנגלי
- מלח ופלפל שחור גרוס
- לרוטב:
- 1 כוס דובדבנים קפואים
- 1 כוס יין אדום
- 1 כוס סוכר
אופן הכנת כבד עוף ברוטב:
רגע לפני: יש להם לוק של מנת שף והרמוניית טעמים נהדרת, אבל אם לא נתייחס לשם המפוצץ, ממתינה לכם מנה מופלאה ולא מסובכת בכלל להכנה. מתכון לכבדי עוף מצופים ברוטב דובדבנים על מצע פירה.
• בסיר מלא מים, מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם יחד עם עלי הדפנה והפלפל האנגלי, עד שתפוחי האדמה רכים.
• מסננים את המים לכלי נפרד -לא זורקים, עוד מעט תצטרכו אותם- ומסירים את הקליפה מתפוחי האדמה.
• בקערה, מועכים ידנית -לא בבלנדר- את תפוחי האדמה, עד לקבלת מחית חלקה. תוך כדי מעיכה, מוסיפים מעט מנוזלי הבישול עד לרמת הריכוך הטעימה לכך, ומתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם.
• מחממים סיר קטן עם שמן לטיגון עמוק.
• מערבבים בצלוחית שטוחה את פירורי הלחם עם מעט מלח.
• טורפים את הביצים, טובלים בהן את הכבדים, ואז מצפים בפירורי הלחם ומטגנים עד להזהבה טובה. מוציאים לנייר סופג.
• הכנת רוטב הדובדבנים: בסיר קטן מבשלים יחד את הדובדבנים יחד עם הסוכר והיין, על אש בינונית, עד שהרוטב מצטמצם ומתגבש כראוי. מידי פעם מערבבים בכף עץ.
אופן ההגשה: במרכז הצלחת, מניחים 2 כפות מהפירה, מעל מניחים מספר כבדי עוף ויוצקים על הכל מרוטב הדובדבנים.