רכיבים
- 670 גרם קישואים בינוניים (לשדרוג, ניתן להחליף 2 קישואים בחצילים קטנים)
- 2 כפות שמן זית
- 2 שיני שום
- 400 גרם עגבניות בשלות
- 1-2 כפות בזיליקום טרי קצוץ
- מלח ופלפל שחור טחון טרי
אופן הכנת תבשיל קישואים ועגבניות:
רגע לפני: אפשר לשדך למנה הזו דגים או בשר, אבל גם עם פרוסת לחם טרי היא מסתדרת לא רע: מתכון לתבשיל קישואים עם עגבניות ובזיליקום שממטבחי הכפריים בצרפת הפך למנת גורמה לגיטימית.
• פורסים לפרוסות דקות או חותכים לקוביות שוות את הקישואים (והחצילים).
• מגדרים את העגבניות בפומפייה או מקלפים וחותכים לקוביות או פורסים לחצאי עיגולים - לבחירתכם. מסירים את הזרעים.
• מחממים כף שמן זית במחבת כבדה רחבה, על אש בינונית-גבוהה. מוסיפים את הקישואים (והחצילים), וצורבים קלות עד לריכוך הירקות במשך 3-5 דקות. מידי פעם מטלטלים את המחבת. מוציאים מהמחבת לכלי נפרד.
• מוסיפים כף שמן זית למחבת הריקה, כותשים את השום ומטגנים פחות מחצי דקה, עד שעולה ריח של שום. מוסיפים את העגבניות, ומבשלים תוך כדי ערבוב בכף עץ, במשך 5 דקות.
• מחזירים את הקישואים (והחצילים) למחבת, מתבלים במלח ופלפל שחור ומנמיכים לאש בינונית. מבשלים יחד, ומערבבים לעתים קרובות.
• כשהעגבניות מגירות נוזלים והקישואים רכים, מתבלים מוסיפים את הבזיליקום, מערבבים, טועמים ומשפרים תיבול.
• מסירים מהאש ומגישים חם או בטמפרטורת החדר.